neděle 11. dubna 2010

jarní dechovčička

Drazí přátelé kultur, samozřejmě že i tato událost stojí za povšimnutí na tomto blogu!
Posledně jsme se v rámci dohodnutého termínu sešli v Dělnickém domě v Židenicích. Omladina sice v rekordním počtu 3 párů (Švecovi, Milíčovi a já s bakim), zato zkušených tanečníků a tanečnic tentokrát moc nedorazilo. Konstatovali jsme, že se nejspíš všichni šetřili na nastávající týden, kdy se měla konat nějaká speciální velikonoční dechovčička, každopádně jsme z toho byli malinko zklamaní.
K účasti omladiny bych dodala, že nyní prvně absentovala Martina, toho času v Norsku, a posledním členem spolku přátel dechovky se stoprocentní účastí je tak dravec Pínou.
Nicméně, kdo nemohl chybět byl mýdlový děda! V mé nepřítomnosti se naší společnosti představil jako pan Ladislav a dovolil si na jeden tanec ukrást Janie...Péťa se tak stal největším lůzrem večera. Ladislavovi pak věnoval Péťa jednu písničku na přání a Janie dostala prozměnu od Ladislava možnost mu "tam" na sklonku večera šáhnout. Nevyhráli jsme ani lístky na další dechovčičku ani víno. Couž. Tak jsme alespoň využili veškerého volného tanečního prostoru na parketu a nově jsme kromě polky, valčíku, waltze a tanga pocvičili také jive.
tango v podání milíčů
polčička v humpoláckém stylu švecůjá a baki waltzujem (nebo tangujem)

a nakonec Janie jak sahá Ladislavovi "tam"
Příště se snad podaří vychytat termín na Semilasse, ale i tak jsem s poslední dechovčičkou spokojena. Hustokrutokapela Královopolka hrála dlouho a dobře. Těšíme se příště. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat