pondělí 25. října 2010

Lásky jedné plavovlásky v Huse

Inu, konečně jsem se donutila napsat alespoň o té asi nejzajímavější kultuře za poslední dobu, což byla návštěva divadelního představení Lásky jedné plavovlásky v Huse na provázku. Stejně jako České moře se jedná o součást projektu Perverze v Čechách, kde se ohlížíme do doby 60. let.
Tentokrát je to ale příběh úsměvnější: do zapadlé oblasti s dívčím internátem se má o zábavu přijet postarat vojenská jednotka plná mladíčků, ovšem namísto toho přijede skupina postarších záložáků. První půlka představení se odehrává na diskotéce, kde dojde k jejich střetu. Scénář nabalovacích tanečků je tady tak přesný, až je z toho jednomu do breku (podobně jako ve Formanově Hoří, má panenko).
Druhá půlka už víc zavádí politické téma, které vrcholí současně s příběhem hlavní postavy Anduly, každopádně vtipně to režísér vyřešil s herci nastrkanými do makety televizoru.

Co bych vytkla tomuto představení je opakování motivu z Českého moře se zhasínáním na scéně a to, že hlavní herečka hraje svoji postavu v obou případech stejně (možná záměr, těžko říct). Jinak ale dojem dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat