čtvrtek 6. května 2010

České moře

Druhé představení v podání Husy na provázku, tentokrát z poněkud jiného soudku, aneb závěrečná část projektu Perverze v Čechách.
Začátek zůstal víceméně nepochopen - na scéně bazének a spousta lidí jen v plavkách, děj hodně chaotický, resp. téměř žádný. Doufali jsme, že ve druhé půli se nám dostane alespoň částečného vysvětlení...
...krom závěrečnému odhalení dvou ženských ňader (baki to sledoval z lepšího úhlu, takže případně dotazy směřujte na něj) jsme se dopracovali k něčemu, co by se snad dalo nazvat částečným prozřením. Hra se snaží hlavně poukázat na některé velké neduhy dnešní konzumní společnosti, které kontrastují s nezkaženým světem lehce zpomalené Rity a do toho příběh hocha, kterého touha po svobodě v podobě výletu k moři dožene k zoufalým činům.
Vrcholem představení je pak jednoznačně zhmotnění Michaela Jacksona na scéně s labutí!

Co k tomu dodat, bylo to hodně náročné a režisér to svými zásahy divákům zrovna neulehčuje, ale vynahradil nám to koncert skupiny Meteor bezprostředně po představení. Meteor má v repertoáru ty největší retropecky v podání herců divadla, tak jsme si s bakim dali pivínko, twist a ploužáček a bylo to fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat