sobota 7. listopadu 2009

Mladí talenti

Tak se mi podařilo konečně vytáhnout mého jubilejního čtenáře na nějakou kulturu (tímto dík za supr společnost ;)) . Tou kulturou byl koncert organizovaný ve spolupráci brněnské filharmonie a JAMU, který se konal v krásné atmosféře Besedního domu. Jak se ukázalo, tak o tento koncert byl mimořádný zájem, takže jsme byli rádi, že na nás zbyly vstupenky a zřejmě se nová marketingová strategie filharmonie vyplácí... (to zas koumu z hlediska mého studia a ohromně tomu rozumim)

Filharmonie a tři klavírní sólisté měli na programu staré dobré kamarády Bacha a Mozarta, ovšem dílka pro orchestr se třemi klavíry přecijen nepatří na běžný repertoár, takže o to to bylo zajímavější. Po přestávce jsme dostali naservírovanou jako bonbónek mimojiné Bachovu Suitu D dur, takže ta zapůsobila samozřejmě spolehlivě. V samotném závěru pak zazněla autorská skladba zúčastněné sólistky, s názvem Di Ritorno. Osobně mi to přišlo jako takový mix Stravinského (co se rytmiky a barvy týče) a zvukových experimentů 20. století (netradiční způsob hry na nástroje, využití konkrétních zvuků ulice). Nijak zvlášť nás to tedy neoslovilo, každopádně bylo zajímavé poslechnout si, jaká hudba v současnosti na poli artificiální hudby vzniká...
Teď zrovna probíhá festival soudobé hudby, takže plánuju ještě nějaké další návštěvy v brzké budoucnosti a doporučuju všem přátelům kultur!

Žádné komentáře:

Okomentovat