čtvrtek 1. ledna 2009

Xindl bez Xindla

Tak vítám všechny v roce 2009, ať už jste na tuto stránku zbloudili omylem, nebo jste zvědaví, co že to zuzik zase vyváděl...
Do nového roku vám (i sobě samozřejmě :P) přeju co nejvíce kvalitních kulturních zážitků, ať už máte rádi jazz nebo metal (čau Péťo), prostě ať to stojí za to!!!1 ;)

Mám teď spoustu restů, co se týče nenapsaných příspěvků, tak je na čase s tím trochu pohnout a začneme třebas nedávnou událostí, kdy jsme se v počtu 2 vydali na dvojkoncert mladých talentovaných písničkářů Xindla X a Iva Cicvárka, který se konal v brněnském klubu Leitnerka. Popravdě nás zajímal především Xindl a protože je to dnes již známý "folkový raper", vytušili jsme, že jeho vystoupení bude jako hlavní program až ve druhé části večera. Vytušili jsme špatně.
Když jsme dorazili na místo, Xindl zrovna dohrával svoji poslední písničku a my byli v upřímném a nefalšovaném šoku. Aby toho nebylo málo, zjistili jsme, že v tomto klubu netočí pivo. Nastalá situace nás velice zklamala, ale když už jsme neměli co ztratit, rozhodli jsme se setrvat na místě a vyposlechnout si alespoň Iva Cicvárka s kapelou Oko.

No nebylo to vůbec zlé!! I když ze začátku jsem měla trochu strach, protože divačka sedící za mnou byla zřejmě pevně rozhodnutá si zazpívat společně s kapelou, ale naštěstí ji to brzy přešlo.:D
Ivo doprovázel své texty na klavír a po boku měl ještě tubu a flétnu. Protože je to písničkář, tak samozřejmě nejdůležitější jsou texty, a ty jeho jsou, řekla bych, inteligentní, jemné i vtipné, převážně lyrické. Líbil se mi, jeho Banánový blues mi dost připomíná J. Suchého, nemůžu si pomoct, v těch textech prostě učitele českého jazyka nezapře. :)

Nakonec by to tedy vůbec nebyl špatný kulturní zážitek, i Xindla jsem alespoň viděla, když už neslyšela, jenže jsme měli nepříjemný konflikt se slečnou organizátorkou a ten definitivně odsoudil příjemné dojmy z akce do záhuby. Asi se dlouho v Leitnerce naše pruhované duo neobjeví, jejich mínus. :P (ale že nám to s bakinem seklo!!!1)

Teď si pouštím jejich písničky a jsou velmi příjemné na poslech. Tady najdete několik ukázek, tak přeji příjemnou zábavu. ;)

3 komentáře:

  1. Ahoj Zuzjek! I ja, tvrdej metalista, mam na sebe zlost, ze jsem nesel na tuto akci, ktera byla urcite super i pres ty vsechny neprijemnosti :D Tyjo ale myslel jsem ze jste Xindla videli celeho, skoda :(

    OdpovědětVymazat